Херсонщина отримала 2160 доз вакцини CoronaVac. Хто наступний у черзі на вакцинацію?

15 Квітня 2021, 11:41

2160 доз вакцини CoronaVac виробництва Sinovac Biotech вже надійшли на Херсонщину. В області з вакцинами CoronaVac будуть працювати 3 мобільних бригади, які пройшли відповідне навчання.

Про це повідомляє Заступник директора Департаменту здоров’я ОДА, регіональний координатор вакцинальної кампанії Ліна Бондарева.

«Ця вакцина – в окремих однодозових флаконах, а отже всі вакцини будуть використані повною мірою, не буде невикористаних залишків. Інтервал між введенням двох доз складає 28 днів», – повідомила Ліна Бондарева.

Заступник директора Департаменту здоров’я ОДА, наголосила, що щеплення на Херсонщині йде за графіком, згідно з Дорожньою картою вакцинації, затвердженою МОЗ.

Нову вакцину отримають:

  • маломобільні групи населення та осіб, які за ними доглядають;
  • вчителів, що працюватимуть під час зовнішнього незалежного оцінювання.

Sinovac Biotech Ltd., виробник вакцини CoronaVac  – китайська біофармацевтичних компанія, що займається дослідженням, розробкою, виробництвом і продажем вакцин для захисту людини від інфекційних захворювань. Компанія базується в Пекіні.

В середині квітня 2020 року Китай затвердив клінічне випробування для вакцини від COVID-19, розробленої Sinovac. Вакцина, що отримала назву CoronaVac, являє собою інактивовану цельновірусную вакцину проти COVID-19.

У січні 2021 року бразильські дослідники повідомили, що ефективність вакцини CoronaVac, розробленої китайською компанією SinoVac і проходить клінічні випробування в Бразилії, становить 50,4%.