Більше тисячі безробітних залучено службою зайнятості до сезонних робіт на Херсонщині

05 Квітня 2021, 15:16

З  березня місяця Херсонська обласна служба зайнятості розпочала роботу в частині укомплектування вакансій сезонного характеру. Це саме ті вакансії, що надали роботодавці для формування Банку перспективної потреби у сезонних працівниках на поточний рік.

Про це повідомляють в ХОДА.

За словами директора обласного центру зайнятості Євгенія Єрашова, це дає можливість вчасно, без зволікань, підбирати відповідних працівників та, за необхідністю, для відібраних претендентів організовувати професійне навчання або підвищення кваліфікації.

«Сезонні роботи на Херсонщині набирають обертів, – зазначив Євгеній Єрашов. – На сьогодні понад 1100 працівників за направленням обласної служби зайнятості працевлаштовані на такі роботи».

Більшість укомплектованих вакансій належить до сільськогосподарської галузі. До аграріїв нашого регіону працевлаштовані робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, трактористи-машиністи, водії автотранспортних засобів, робітники фермерського господарства, слюсарі з ремонту сільськогосподарських машин тощо.

Роботу сезонного характеру безробітні отримали також у сфері морського рибальства та переробної промисловості.

Комплектуються персоналом бази відпочинку, пансіонати й дитячі табори. Робітники зеленого будівництва, озеленювачі, слюсарі-сантехніки, покоївки, кухарі, офіціанти, – всі вони будуть обслуговувати відпочивальників нашого регіону під час літнього сезону.

Як повідомлялось раніше, станом на 1 березня поточного року від роботодавців області до служби зайнятості Херсонщини надійшло 2,5 тисяч вакансій, що на 38% менше минулорічного показника – і це великий відсоток. На одну вакансію претендує 12 осіб, які шукають  роботу.

18,4 тисяч безробітних громадян Херсонщини скористалися послугами обласної служби зайнятості протягом січня-лютого поточного року. Чисельність безробітних, які отримували допомогу по безробіттю, становила 16,5 тисяч осіб, і це на 34% більше минулорічного показника, видатки на виплату допомоги по безробіттю склали 65,2 млн гривень.

З початку року 1067 осіб забезпечено роботою за допомогою обласної служби зайнятості. З них 23 безробітних працевлаштовані на створені роботодавцями робочі місця шляхом компенсації фактичних витрат в розмірі єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування.