На півдні Херсонської області у 8 населених пунктах мовить тільки російське ТБ

18 Квітня 2021, 13:33

В результаті моніторингу Т2 телебачення, який проводився в 21 населеному пункті півдня Херсонської області, у 8 населених пунктах вдалося зловити російське телебачення, причому українське телебачення в цих населених пунктах зловити не вдалося. Телебачення сканували за всіма напрямами антени.

Про це повідомляють в  Кримській  правозахисній групі, яка провела даний моніторинг.

Кримська правозахисна група у квітні 2021 провела моніторинг поширення ТБ сигналу на півдні Херсонської області.

Як повідомляють в КПГ, для моніторингу телебачення використовувався портативний телевізор 12V, приставка Т2 і звичайна антена із стандартним посиленням сигналу (Хвиля-2). Телебачення при цьому сканували за всіма напрямами антени.

В результаті цього моніторингу, у 8 населених пунктах із 21, вдалося зловити тільки російське телебачення, причому українське телебачення в цих населених пунктах зловити не вдалося. В одному населеному пункті (Громівка) взагалі не вдалося відсканувати телебачення.

Поблеми з українським сигналом в Херсонській області – не новина.

Кілька років тому “Центр журналістських розслідувань” проводив моніторинг ЗМІ на півдні Херсонської області та встоновив, що, наприклад, в Чаплинському та Каланчакському районах тоді можна було без перешкод дивитись лише два українських телеканали.

Рішенням проблеми для обох районів повинна була стати модернізація телевежі у Чаплинці, яку наростили до 133 метрів. Як бачимо, встановлення вежі не допомогло, в цих районах продовжують домінувати російські канали.

Докладніше про моніторинг інформаційного простору в Чаплинському та Каланчакському районах у матеріалі за посиланням.

На межі. Медіа півдня Херсонщини: Каланчацький та Чаплинський райони

З моніторингом КПЗ можна докладніше ознайомитись тут.