З початку тестування на КПВВ “Каланчак” та “Чонгар” проведено 3044 тести на антиген COVID-19 – ХОДА

10 Березня 2021, 16:41

 За минулу добу на КПВВ “Каланчак” та “Чонгар” проведено 235 досліджень експрес-тестами для визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2. Загалом проведено 3044 тести.

Про це повідомили в ХОДА, за результатом робочого візиту на КПВВ заступника Голови Херсонської держадміністрації Вадима Чабана.

“Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан відвідав КПВВ “Каланчак”, аби перевірити роботу пункту тестування на COVID-19 громадян, які перетинають адміністративну межу з тимчасово окупованою АР Крим.

“Після отримання довідки особа має право звільнитися від двотижневої самоізоляції, а також її знімають з контролю через мобільний додаток “Дій. Вдома”. В цілому пункт тестування працює добре, я побачив лише пару технічних питань, які ми вирішимо протягом доби”, – розповів Вадим Чабан.

Він наголосив, що це дуже необхідна послуга, яка дозволяє громадянам України, які перетинають тимчасову адмінмежу, всього за 15 хвилин отримати довідку про наявність або відсутність захворювання на коронавірус”, – йдеться в повідомленні.

За словами Представника омбудсмена в ТОТ АР Крим Ірини Верігіної, що також здійснила перевірку процедури тестування на КПВВ, процес проходить з певними порушеннями.

Так, за результатами візиту встановлено, що приміщення де проводиться експрес-тестування знаходиться у сервісній зоні, в окремому приміщенні автовокзалу, але жодних вказівників щодо розташування вищезазначеного приміщення ані на території КПВВ, ані у сервісній зоні немає. Пункт експрес-тестування працює з 08.00 до 16.00 години.
Сам кабінет жодним чином не забезпечено належним обладнанням.
Зокрема, відсутні дезінфікуючи засоби для прибирання приміщення, немає кварцових ламп, відсутня окрема кімната для ізоляції людини з позитивним тестом, відсутнє обладнання для передачі до електронного сервісу «Вдома» Єдиного державного порталу послуг інформації стосовно осіб, які прибули з ТОТ АР Крим та отримали результат експрес-тесту.
Подробиці тестування на антиген COVID-19 Ви можете дізнатися з відео Центру Журналістських Розслідувань.