З початку місяця на Херсонщині прикордонники виявили 72 браконьєрські пастки

04 Березня 2021, 15:18

Мешканці Херсонщини не припиняють здійснювати   незаконний  волов  водних біоресурсів. Так, за першій 4 дні березня, прикордонники виявили одразу декілька груп браконьєрів та вилучили у них більше 70 заборонених знарядь вилову. 

Про це повідомляють в ДПСУ.

Зазначимо, що 3 березня під час патрулювання акваторії Джарилгацької затоки,охоронці кордону спільно з представниками Управління Державного агентства рибного господарства, виявили 10 браконьєрських пасток з живими біоресурсами. Браконьєр креветочними ятерами встиг спіймати більше ніж 15 кілограмів креветки які згодом були випущені в природне середовище.

Прикордонники запобігли завданню збитку державі більше ніж на 15 тисяч гривень.

Днем раніше, під час патрулювання Утлютського лиману, прикордонники відділення «Генічеськ» спільно з представниками рибоохоронного патруля виявили 60 браконьєрських пасток без живих водних біоресурсів.

Безгосподарське знаряддя лову вилучено представниками рибоохоронного патруля.

Ще одну браконьєрську пастку без живих водних біоресурсів виявили прикордонники відділення «Хорли» на узбережжі Широкої затоки. Загальною довжиною 60 метрів. Заборонені знаряддя лову військовослужбовці передали співробітникам ДФС.

Прикордонники нагадують, що за грубе порушення правил рибальства громадяни несуть адміністративну відповідальність та можуть бути оштрафовані на
суму від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення. А у випадку незаконного зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, громадяни несуть кримінальну відповідальність та можуть бути позбавлені волі на строк до трьох років.