В одному з сіл Генічеського району зафіксовано спалах коронавірусу

15 Березня 2021, 12:17

Локальний спалах кількості захворювань на COVID-19 зафіксовано в селі Петрівка Генічеського району. Влада докладе зусиль, щоб встановити причини такого різкого зростання хворих в одному селі.

Про це під час селекторної наради заявив заступник Голови ХОДА Вадим Чабан. 

“Протягом минулого тижня ми відмічаємо локальні зростання захворювання на COVID-19. Таке зростання ми бачимо в Генічеському районі, в селі Петрівка. Я просив би сприяти керівництво ОТГ та РДА в розслідуванні, бо є велика підозра, що цей спалах завезений.

Тобто, скоріш за все, це викликанно прибуттям сезонних сільгосппрацівників, або родичів з Західної України. Тому я прошу провести розслідування якомога швидше, щоб ми змогли унеможливити розповсюдження цього спалаху”, – розповів Чабан.

Згідно зі  статистикою, що надали в  ХОДА, за минулу добу в Генічеському районі вказано лише про одного нового хворого на коронавірус, хоча ще 12 березня в цьому районі зафіксували більше 20 нових хворих за добу.

Також в ХОДА повідомляють, що на Херсонщині триває щеплення вакциною Oxford/AstraZeneca (CoviShield). Сьогодні вакциновано 100 медичних працівників. Усього щеплення отримали 2280 осіб.