В Комишанах горів будинок площею 150 квадратних метрів

28 Березня 2021, 18:29

В смт. Комишани вщент вИгоріло величезне домоволодіння площею понад 150 квадратних метрів. На гасінні пожежі було задіяно 15 вогнеборців. 

Про це повідомляють в ДСНС. 

“27 березня о 20:46 на номер Служби 101 м. Херсон надійшло повідомлення про загорання житлового будинку по пров. Річковому в смт. Комишани. За вказаною адресою виїхали вогнеборці 14-ї та 20-ї Державних пожежно-рятувальних частин по охороні Корабельного та Суворовського районів.

По прибуттю рятувальників вогнем був охоплений дах житлового будинку та домашні речі в ньому. Ліквідувати пожежу площею 150 кв. м вдалось о 00:20. На місці події працювало 15 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки. Ймовірна причина пожежі – коротке замикання електромережі”, – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що у багатьох регіонах країни люди вже розпочали активну боротьбу із господарським сміттям та залишками рослинності. Така діяльність, яка найчастіше здійснюється випалюванням, призвела до того, що збільшилась кількість пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях.

Зокрема, упродовж доби 27 березня вогнеборці Херсонської області ліквідували 3 займання сухостою та очерету в Скадовському та  Голопристанському районах на загальній площі 1,7 га.

Тож, з огляду на стрімке наближення до пожежонебезпечного періоду, який за даними УкрГідрометцентру, очікується наприкінці березня після сходження снігового покриву, рятувальники посилюють профілактичну роботу серед громадян щодо попередження виникнення пожеж на відкритих територіях та в екосистемах України.