В ХОДА підтвердили спалах коронавірусу в Херсонській обласній лікарні

29 Березня 2021, 12:11

В Херсонській обласній лікарні зафіксовано випадок масового зараження на COVID-19. Деякі відділення будуть зачинені на карантин. 

Цю інформацію підтвердили в ХОДА. 

У Херсонській обласній клінічній лікарні зафіксовано спалах захворювання на COVID-19. Захворювання виявили у 18 медичних працівників та 19 пацієнтів. 
Згідно з наказом Департаменту здоров’я Херсонської обласної державної адміністрації , для недопущення поширення хвороби припинено планову госпіталізацію пацієнтів у хірургічне, травматологічне та урологічне відділення лікарні на 14 днів.
За інформацією Департаменту здоров’я ОДА, пацієнти, які перебувають на лікуванні у вказаних відділеннях, продовжують отримувати медичну допомогу до повного одужання та виписки з лікарні. Також зазначимо, що медичний персонал спостерігає та веде пацієнтів як контактних осіб.
Крім цього, у медичному закладі створено комісію щодо розслідування питання недотримання інфекційного контролю у лікарні, за результатами якого будуть прийняті відповідні управлінські рішення.
За останню добу на Херсонщині  проведено 577 ПЛР-досліджень, 300 досліджень методом ІФА на виявлення коронавірусу, а також 200 досліджень експрес-тестами для визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2.
Зафіксовано 148 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, з яких 89 жінок, 59 чоловіків, 10 дітей. Серед них 7 медичних працівників.
Це:
?105 осіб – жителі м. Херсон;
?15 осіб – жителі Скадовського району;
?6 осіб – жителі Бериславського району;
?6 осіб – жителі Каховського району;
?5 осіб – жителі Білозерського району;
?3 особи – жителі Олешківського району;
?2 особи – жителі Нововоронцовського району;
?1 житель Генічеського району;
?1 житель Голопристанського району;
?1 житель Каланчацького району;
?1 житель Нижньосірогозького району;
?1 житель Чаплинського району;
?1 житель м. Нова Каховка.