В Херсоні завдяки відеокамерам відшукали викрадену автівку

29 Березня 2021, 15:32

В поліцію звернувся херсонець. Він розповів, що прийшов в гараж перевірити свій автомобіль «Opel», але автівки на місці не було. Хоча навісний замок на дверях був зовні неушкоджений. Автомобіль вдалось оперативно відшукати завдяки камерам відеоспостереження. 

Про це повідомляють в Нацполіції. 

“Завдяки системі відеоспостереження та відеонагляду ГУНП «Безпечне місто» правоохоронці переглянули зображення з камер відеоспостереження, які зафіксували весь шлях пересування автомобілю «Опель». На усіх відео за «Опелем» невідступно рухався автомобіль «Таврія», на якому могли пересуватися зловмисники, Також камери зафіксували номерні знаки автомобілю «Таврія» і правоохоронці встановили його власника, який виявився одним з викрадачів «Опелю». У подальшому ми встановили і особу його спільника”, – розповів начальник відділу поліції №1 (м. Херсон) Олександр Воропаєв.

Зловмисники пояснили, що орендують гараж неподалік від гаража потерпілого, тому вони знали, що власник навідується туди зрідка. Викрадену автівку зловмисники сховали на території приватного домоволодіння і планували розібрати на запчастини для продажу.

Завдяки використанню системи відеоспостереження з початку запровадження були розкриті: 4 умисних вбивства, 15 угонів транспортних засобів, 35 грабежів та розбійних нападів та 60 крадіжок загальною сумою збитків більш ніж 6 мільйонів гривень. Також поліцією було встановлено 170 автомобілів, що використовувались при вчиненні злочинів.

За останній час система допомогла у розкритті таких резонансних злочинів, як: спроба підпалу приміщенні синагоги іудейської релігійної общини у м. Херсон, затримання особи, яка шахрайським шляхом ошукала фермерів на суму 850 тисяч гривень та викрадення людини чотирма нападниками.

За інформацією системи “Прозоро”, камери спостереження  місцевому бюджету коштуватимуть мінімум 235 тисяч гривень.

Для порівняння тільки в місті Київі, в рамках програми “Безпечне місто”, встановлено 5823 камери зовнішнього спостереження.