В Херсоні повідомили про підозру в службовій недбалості колишньому очільнику міста

15 Березня 2021, 16:46

В Херсоні поліцейські повідомили про підозру в службовій недбалості колишньому високопосадовцю міськвиконкому. За інформацією з наших джерел, мова йде про колишнього міського голову – Володимира Миколаєнка. 
В Нацполіції повідомляють, що на теперішній час в суді розглядається обвинувальний акт стосовно колишнього працівника міської ради, який обвинувачується у службовій недбалості. Сьогодні, 15 березня, слідчі обласного главку поліції повідомили про підозру в скоєнні кримінального правопорушення ще одному колишньому високопосадовцю міської влади.
Як повідомив заступник начальника слідчого управління Віктор Баранецький, сьогодні працівники слідчого управління за оперативного супроводження співробітників управління стратегічних розслідувань в Херсонській області та під процесуальним керівництвом прокуратури області повідомили колишньому службовцю Херсонського міськвиконкому про підозру в службовій недбалості, пов’язаній із виконанням умов договору про впровадження комплексної системи захисту інформації в міській раді.
Як підрахували оперативники, територіальній громаді міста в результаті були спричинені збитки на суму 260 тисяч гривень, що розцінюється, як службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Відповідно до ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України за це передбачене покарання в вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого. Досудове розслідування триває.