В Херсоні нетверезий чоловік повідомив про фейкове мінування школи

10 Березня 2021, 13:32

В «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини надійшов анонімний дзвінок. Чоловічий голос повідомив оператору, що заміновано школу, – і розмова одразу перервалася. Упродовж декількох хвилин поліцейські встановили особу абонента, який зателефонував на спецлінію. За неправдиву інформацію правопорушник притягнений до відповідальності.

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Правоохоронці встановили, що з номера, з якого зателефонували на «102», і раніше надходили виклики. За наявними базами поліцейські терміново встановили адресу, де мешкає заявник, і туди негайно виїхала слідчо-оперативна група.

Анонімом виявився 39-річний мешканець мікрорайону «Шуменський». Чоловік знаходився вдома та перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. Відповісти поліцейським, яка саме школа замінована, він не зміг.

Як розповів Андрій Сколібог (начальник відділу поліції, що обслуговує дану територію), правопорушник вже кілька разів звертався в поліцію з різними повідомленнями, які жодного разу не підтверджувались. Цього разу у відношенні чоловіка винесли постанову про скоєння адміністративного правопорушення за ст.183 КУпАП «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб». Також поліцейські попередили громадянина, що за неправдиве повідомлення про злочин, передбачена й кримінальна відповідальність.

Фейкові мінування шкіл є майже традиційними для Херсона. Наприклад, Херсонську гімназію №6 анонімно “мінували” протягом 4 днів поспіль, що змусило Нацполіцію взяти територію закладу під свій постійний контроль.