Питання побудови другої черги Каховської ГЕС обговорять онлайн

25 Березня 2021, 12:06

 В рамках фестивалю Docudays UA   правозахисною групою RIGHTS NOW! ініціюється онлайн обговорення доцільності побудови другої черги Каховської гідроелектростанції. 
Про це йдеться на сторінці мандрівного кінофестивалю Docudays UA в соцмережі. 
З першого дня після оприлюднення намірів щодо будівництва Каховської ГЕС-2 в Бериславському районі Херсонської області, активісти, науковці, небайдужі громадяни встали на захист довкілля та історичної спадщини, а також свого права на здоров’я. 
Вся територія, на якій планується будівництво, включена до Смарагдової мережі, як територій особливого природоохоронного значення (рішення Постійного Комітету Бернської конвенції). Це зобов’язує Україну, як сторону Бернської конвенції, берегти цю територію у непогіршеному стані.
Крім того будівництво Каховської ГЕС-2 катастрофічно вплине на пам’ятку архітектури національного значення «Дозорна башта» (башта Вітовта).
У цій дискусії поговоримо, які екологічні ризики несе будівництво та експлуатація Каховської ГЕС-2 і як відстояти своє право на здоров’я і чисте довкілля.
Спікер(к)и:
☝Іван Мойсієнко — член правління ГЕО «Українська природоохоронна група» .
☝Руслан Гаврилюк — представник Національного екологічного центру України.
☝Дмитро Іванов — науковий співробітник заповідника «Трахтемирів», голова Канівського підрозділу.
☝Тетяна Євсеєва — головна архітекторка ТОВ «Проектний центр», голова ГО «Новокаховське товариство охорони культурної спадщини».
☝Леся Василенко — народна депутатка України, голова комітету ВРУ з екології.
Модерує: Олена Ремовська, журналістка, ведуча програми «Крим. Реалії».
Не забувайте реєструватися, щоб ми нагадали вам про трансляцію: bit.ly/rights-now-2021-form