Протягом березня понад 100 осіб порушили правила перетину адмінмежі з ТОТ АР Крим

31 Березня 2021, 11:56

У відповідності до чинного законодавства, потрапити на територію тимчасово окупованого Криму законним шляхом можна лише через КПВВ «Каланчак», «Чаплинка» та «Чонгар», які наразі функціонують в штатному режимі з дотриманням карантинних правил. Інші варіанти подорожі на територію тимчасово окупованого півострову порушують чинне законодавство. 

Про це повідомляють в ДПСУ.

Так, протягом березня 2021 року, під час здійснення пропускних операцій в КПВВ на адмінмежі з ТОТ АР Крим прикордонники Херсонського загону виявили 109 громадян, які порушили порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Дані громадяни потрапили в Крим через так званий «керченський міст» з території Російської Федерації. Усіх порушників прикордонники притягнули до адміністративної відповідальності та наклали штрафів на 170 тисяч гривень.

Загалом з початку року військовослужбовці Херсонського прикордонного загону виявили 295 осіб, які порушили порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України.

Як повідомлялось раніше,  за 9 місяців 2020  року, прикордонники Херсонського загону відмовили у пропуску 195 громадянам України та 278 іноземцям.