Представники Нацкорпусу бойкотували заправку “Glusco” на Херсонщині

26 Березня 2021, 12:54

Херсонський Нацкорпус долучився до акції з бойкоту мережі заправних станцій “Glusco”. Активісти пов’язують мережу заправок з проросійським політиком Віктором Медведчуком. 

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив представник Нацкорпусу Іван Старостенко.

“Нацкорпус Херсона бойкотував мережу автозаправок “Glusco”.
Херсон прийняв участь у всеукраїнській акції бойкоту заправок “Glusco”.
Сьогодні Нацкорпус Херсона провів акції на заправках “Glusco”, які є спонсорами тероризму, і вже створили збитки державі більше ніж на 240 млн. доларів. Нещодавно рішенням РНБО були введені санкції проти Медведчука, який є власником мережі заправок. Зараз ми бачимо те, що усі заправки все одно продовжують роботу. Фінанси із прибутку на заправках потрапляють у кишеню Росії.
Купівля палива на заправках Glusco – це майже прямий прибуток Росії. За гроші, які Glusco отримує в Україні, російські військові та їх маріонетки – терористи “ДНР/ЛНР” – вбивають українських громадян!”- йдеться в повідомленні.

 

Швейцарський трейдер Proton Energy Group S.A., що володіє мережею “Glusco”, заявив про припинення поставки нафтопродуктів в Україну з 1 квітня 2021 р. Про це компанія сповістила своїх українських контрагентів відповідним листом, повідомляє видання Enkorr.

«З глибоким жалем повідомляємо Вам, що Proton Energy Group SA прийняла рішення припинити співпрацю і припинити поставки нафтопродуктів на український ринок з 1 квітня 2021 року. <…> Просимо Вас вважати цей лист офіційним повідомленням про розірвання контракту. Докладаємо угоду про розірвання договору для Вашого затвердження і підписання», – йдеться в листі Proton.

Серед причин такого рішення в компанії називають дії української влади, що ніби то рекомендує учасникам українського паливного ринку не співпрацювати з Proton Energy Group SA і утримуватися від покупки нафтопродуктів у компанії.

Хоча офіційно кінцевим беніфіціаром  “Glusco” є  Нісан Моісеєв, багато  ЗМІ фактичним власником компанії називають саме Віктора Медведчука.