Нацполіція завершила розслідування нападу на офіс ОПЗЖ в Бериславі

01 Березня 2021, 16:19

В ході слідо-розшукових заходів поліцейські встановили особи усіх нападників та роль кожного. З’ясувалося, що злочин спланував 24-річний житель м. Таврійськ із своїм 25-річним товаришем. До виконання чоловіки залучили ще трьох 18-річних хлопців, однак, останнім до кінця не розповіли про свої дійсні наміри. 

Про це повідомляють в Нацполіції. 

В другій половині листопада організаторам вручили підозри в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій». В ході досудового розслідування слідчі зібрали достатню доказову базу для обвинувачення.

Днями обвинувальний акт у відношенні жителя Таврійська був затверджений в обласній прокуратурі та направлений до суду. Зловмиснику загрожує покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Як повідомлялось раніше, 17 жовтня минулого року, близько 21:00, в квартиру одного з мешканців міста Берислав вдерлись 5 зловмисників та викрали ноутбук у одного з гостей господаря квартири. Також одного з осіб, що знаходились в квартирі, було облито зеленкою.

Встановлено, що господар квартири –  кандидат у мери міста Берислав та кандидат в депутати облради. В його квартирі відбувалось засідання представників однієї з політичних партій.

На засіданні були присутні ще троє гостей, всі кандидати в депутати районних або міських рад. В цей час в незачинену квартиру зайшли 5 зловмисників в масках. Погрожуючи битою, один з злочинців забрав у 49-річної гості ноутбук. Інший зловмисник облив всіх присутніх зеленкою, після чого невідомі покинули квартиру та пішли в невідомому напрямку.