На Херсонщині звільняли заручників в ході масштабних навчань

25 Березня 2021, 11:52

Поліцейські на Херсонщині переслідували та затримували озброєних злочинців, які вчинили розбійний напад на магазин та звільняли заручників. Масштабні антитерористичні навчання відбулись в нашому регіоні. 

По це повідомляють в Нацполіції. 

Події розгорталися за двома сценаріями. У першій частині поліцейські переслідували та затримували озброєних злочинців, які вчинили розбійний напад на магазин та зникли з місця події на автомобілі.

В дію була введена поліцейська операція «Сирена». Була розгорнута діяльність Ситуаційного центру ГУНП, де правоохоронці збирали й аналізували всю інформацію, координували роботу задіяних у навчаннях поліцейських. Завдяки злагодженим діям та системі відеонагляду «Безпечне місто» вже через 20 хвилин автомобіль зловмисників був заблокований, а підозрювані роззброєні.

У другій частині навчань правоохоронці затримували озброєних злочинців, які захопили заручника та забарикадувалися у покинутій будівлі. Усе це побачив спадковий перехожий та зателефонував у поліцію. В дію були введені спецоперації «Заручник» та «Грім».

На місці діяли групи оточення, блокування, переслідування, із зловмисниками спілкувалися перемовники. Поліцейські вміло відвернули увагу злочинців і в цей час спецпризначенці управління КОРД непомітно проникли в будівлю. У підсумку зловмисники були знешкоджені та затримані, а заручник звільнений.

За словами начальника ГУНП в Херсонській області Олександра Прокудіна, мета навчань досягнута – поліцейські підрозділи вдосконалили та покращили навички співпраці та взаємодії при відпрацюванні спільних дій.