На Херсонщині розпочався місячник відновлення лісів

21 Березня 2021, 14:06

Протягом місяця, з 21 березня по 21 квітня, на Херсонщині проводитимуть акцію “Створюємо ліси разом”, яка проходить в рамках проєкту “Озеленення України”. Захід проходить до Міжнародного Дня Лісів. До акції може долучитися кожен житель Херсонської області. Для цього достатньо посадити дерево на своєму подвір’ї, на території шкіл, лікарень або парків.
Про це повідомляють в ХОДА.

   «Лісові масиви – справжні перлини нашої області, адже Херсонщина є малолісистою місцевістю. Тут переважає степ, а тому роль лісів стає зрозумілою без слів. Всі ліси, площа яких охоплює 76 тисяч гектарів є рукотворними і те, що посадили з дорогою душею потім доглядається лісівниками ще багато років підряд. Акція залісення стартувала на початку 2000-х років і триває й понині. Я впевнена, що кожен, хто посадив хоч маленьке деревце – зробив великий вклад в озеленення Херсонщини та нашої України. А той хто посадив дерево на Півдні країни, розуміє, як це складно виростити дерево», – наголосила керівник Херсонського ОУЛМГ.

Розповіла Тетяна Касіч і про історію Херсонських лісів та їх основну роль: «Серед переважаючих порід, які висаджують лісівники – сосна кримська. І цьому є вагома підстава: херсонські ліси створювалися і створюються з протиерозійною метою, адже ми знаходимось на території єдиної в Європі пустелі і основна мета лісів – зупинити пустелю».

 21 березня проголошено Генеральною Асамблеєю ООН в резолюції A/RES/67/200 як Міжнародний день лісів. У 2020 році Міжнародний день лісів відзначається під гаслом «Відновлення лісів: шлях до відродження та добробуту».