Кримчани зможуть вакцинуватися від COVID-19 в Херсонській області

03 Березня 2021, 14:17

Жителі тимчасово окупованого півострову невдовзі зможуть отримати щеплення від коронавірусу на території Херсонської області. Щеплення будуть проводитись згідно загальнодержавного графіку. Кримчани мають встановити додаток “Дія” та дочекатись своєї черги на вакцинацію. 

Про це під час брифінгу, відповідаючи на питання кореспондентів “IPC-Херсон”, повідомив заступник Голови ХОДА Вадим Чабан.

“Звичайно, жителі АРК ні в якому разі не залишаться без нашої уваги. Вони, як і всі громадяни України, коли надійде черга будуть мати змогу вакцинуватися в тих пунктах щеплення, що будуть найближчі при перетині адмінмежі для них. Тому я раджу, як і всім громадянам, задіяти додаток “Дія”, зареєструватися там та, отримавши повідомлення, обрати дату імунізації у відповідності до загального державного графіку щеплень”, – зазначив Чабан.

“Днями Міністерство охорони здоров’я та Кабмін, спільно з Прикордонною службою, приймуть рішення про встановлення стаціонарних пунктів щеплення  для мешканців ТОТ АРК та інших тимчасово окупованих територій. Цю інформацію буде озвучено найближчим часом”, – заявив Головний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич.

Окрім того, Вадим Чабан повідомив, що на території Херсонщини було поставлено 11 тисяч  600 вакцин від COVID-19, та вони призначені для конкретних категорій населення. В першу чергу це лікарі та особи з високим ризиком захворювання на коронавірус.

Як повідомлялось раніше, на Херсонщині можливий новий спалах захворюваності на COVID-19. 

Про це під час селекторної наради заявив заступник Голови Херсонської обласної державної адміністрації Вадим Чабан. 

“Ми бачимо, яка ситуація з захворюваністю на COVID-19 в Західних регіонах, тому ми прогнозуємо можливий спалах і в Херсонській області. В цій ситуації здоров’я наших медпрацівників може бути під загрозою, тому медики мають бути вакциновані. Я прошу всіх місцевих керівників взяти це питання на контроль і у відповідності до графіку проводити щеплення медичних працівників”, – зазначив Чабан.