Херсонців закликають долучитись до онлайн-дискусій в рамках програми “RIGHTS NOW!”

21 Березня 2021, 14:40

В рамках правозахисної програми RIGHTS NOW! Ви зможете поговорити  про зміни у різних сферах нашого життя, спричинені пандемією коронавірусу, а також про те, як захистити своє право на здоров’я.

Правозахисна програма RIGHTS NOW! передбачає 11 дискусій, у межах яких разом із фахівцями та фахівчинями з громадського й державного секторів поговорять  про права людини в новій коронакризовій реальності.

“Дізнаємося, чи дбають українці про своє сексуальне здоров’я, та як відстояти своє право на безпечні та найменш травматичні пологи. Поміркуємо про вплив соцмереж на дитячу психіку та дізнаємося, з якими проблемами нині найчастіше звертаються до психологів. У дискусіях обговоримо проблеми в паліативній медицині, в лікуванні орфанних захворювань і яку допомогу отримують хворі в місцях позбавлення волі. А також поглянемо на проблему побудови Каховської ГЕС-2 з перспективи дотримання права людини на здоров’я”, – повідомляється на сайті організаторів.

Складовою правозахисної програми RIGHTS NOW! традиційно буде «Жива бібліотека». Цього року «книгами» у ній стануть люди, об’єднані історіями подолання стигм, упереджень та дискримінацій, пов’язаних з їхньою спільнотою чи статусом. Окрім цього, спеціальною подією фестивалю, дотично до теми нової правозахисної кампанії Docudays UA, стане показ стрічки «Невидимі» режисерки Майї Мартіняк.

Щодня з 27 березня по 4 квітня приєднуйтеся до трансляцій онлайн, ставте свої запитання фахівцям та фахівчиням дискусій та вигравайте сувенір від фестивалю Docudays UA.
Будь ласка, оберіть дискусію, яка вас цікавить і зареєструйтеся за посиланням, щоб ми нагадали вам про подію: bit.ly/rights-now-2021-form
Детальна інформація про всі дискусії: bit.ly/rights-now-2021
РОЗКЛАД
? 27 березня 15:30
Нова реальність коронакризи: що далі?
? 28 березня 15:30
Міфи про імунітет: як зберегти здоровий ґлузд під час пандемії?
? 29 березня 15:30
Рідкісні. Як орфанні хворі виборюють право на повноцінне життя?
? 30 березня 15:30
Медицина болю. Як і чим полегшити страждання тяжкохворим?
? 31 березня 15:30
Будівництво Каховської ГЕС-2: катастрофа неминуча?
? 1 квітня 13:30
Як змінилося ставлення до ментального здоров’я у часи пандемії COVID-19?
? 1 квітня 15:30
Павутиння соцмереж: у які пастки потрапляють діти?
? 2 квітня 15:30
Реабілітація здоров’я постраждалих від збройного конфлікту на сході та анексії Криму. Що пропонує держава?
? 3 квітня 15:30
В’язнична медицина. Яку допомогу отримують хворі?
? 4 квітня 13:30
Сексуальне здоров’я: до чого тут права людини?
? 4 квітня 15:30
Права матерів і батьків у пологових будинках: очікування та реальність.
____________________
Події правозахисної програми Rights Now! на 18 Docudays UA відбуваються за підтримки Посольства Швеції в Україні та Українського культурного фонду.