Херсонська, Миколаївська та Одеська області співпрацюватимуть у сфері вагового контролю

24 Березня 2021, 19:01

Сьогодні між Херсонською, Миколаївською та Одеською ОДА підписано меморандум про співпрацю у напрямку розвитку системи габаритно-вагового контролю та відновлення доріг.

Про це повідомляють в ХОДА.

Очільник Херсонщини наголосив, що завдяки спільному виконанню заходів, передбачених меморандумом, вдасться зменшити перевантаження доріг перевізниками, що дозволить підвищити на них рівень безпеки руху, швидкості, комфортності та економічності перевезень.

Крім цього, в областях будуть створені робочі групи, до яких увійдуть представники Укртрансбезпеки, Нацполіції, Державної фіскальної служби та відповідних Служб автомобільних доріг в областях. Вони спільно займатимуться питанням збереження доріг.

Загалом на Херсонщині облаштовано  5 майданчиків для габаритно-вагового контролю. Наразі контроль проводиться на двох майданчиках в напрямку Миколаєва.

В ХОДА заявляють про реалізацію  пілотного  проєкту,  у рамках якого встановлені  2 WIM-комплекси, які дозволяють забезпечити цілодобовий контроль за рухом транспорту в автоматичному режимі.    

У перспективі планується залучити додаткових інспекторів Укртрансбезпеки для роботи на пунктах, а також запустити ще 3 майданчики ГВК, що дозволить забезпечити цілодобовий контроль на дорогах в області у всіх напрямках;

Наразі спільно з Міністерством інфраструктури України та Укравтодором йде праця  над питанням додаткового встановлення 3 WIM-комплексів на дорогах області.

На дорогах України працює лише 15 з 78 пересувних габаритно-вагових комплексів, що перебувають на балансі Державної служби України з безпеки на транспорті, розповів у коментарі Центру журналістських розслідувань Сергій Шапочка, керівник департаменту державного контролю на транспорті Укртрансбезпеки.

Докладніше про проблему вагового контролю на Півдні України у відео за посиланням: