Херсонку, що підпалила декорацію біля магазину “Roshen” у Вінниці, засуджено до двох років позбавлення волі

03 Березня 2021, 12:54

Суддя Вінницького міського суду Руслан Каленяк призначив 2 роки обмеження волі Алісі Виноградовій, херсонці, яка мешкає в Київській області. Жінка у листопаді 2017 року приїхала до Вінниці, де, оголивши груди, спалила декоративний трамвайчик, що стояв біля магазину Roshen. У цьому їй допоміг місцевий мешканець, який отримав три роки обмеження волі. Вирок ще не набрав законної сили — готується апеляція.

Обвинувачена Виноградова сказала, що планувала підпалити трамвайчик — такою була задумка її організації. Але встигла лише облити його бензином — на місці з’явився невідомий їй хлопець, який підпалив декорацію замість неї. Тому жінка вважає, що він має відшкодувати за спалену фотозону більше грошей, ніж вона.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок Вінницького міського суду від 25 лютого 2021 року.

За даними досудового розслідування, Аліса Виноградова вночі 14 листопада 2017 року оголила верхню частину свого тіла та облила макет трамваю, що стояв біля магазину, бензином. Усе це знімав оператор.

У цей час поруч знаходився Іван Войтенко, мешканець Вінницької області. Він підпалив бензин, через що виник осередок пожежі. Слідство стверджує, що Виноградова продовжувала обливати бензином макет трамваю та підпалювати його.

Аліса Виноградова відносить себе до руху Femen.Ukraine. Як писали місцеві ЗМІ, на сторінці цього руху тоді з’явилося повідомлення в якому відповідальність за спалення декорації взяла на себе ця організація. Схоже, що зараз facebook-пост вже видалений.

У повідомленні йшлося, що приводом для акції стало тодішнє викриття фінансових документів про угоди і схеми збагачення представників влади і бізнесменів. У файлах про офшори, які мають назву «райські документи», було згадано і Президента України Петра Порошенка.

Суд визнав винними обох обвинувачених та призначив Алісі Виноградовій 2, а Войтенку – 3 роки обмеження волі. Наразі вирок ще не набрав законної сили. Також і Виноградова, і Войтенко мають в рівних долях сплатити » 71773,19 гривень майнової шкоди.