До переліку зелених зон Херсона не внесли 5 парків. Серед них і Ботанічний сад ХДУ

30 Березня 2021, 14:31

Фото "Мій Херсон"

За інформацією “Громадської платформи Херсона” до переліку парків та скверів міста “забули” внести цілу низку об’єктів. Серед них 5 парків та 7 скверів, що відтепер, за свідченням активістів, знаходяться під загрозою знищення. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє Дементій Білий. 

У Херсоні готуються до масового знищення зелених зон?

Такий лякаючий висновок можна зробити з детального вивчення “Переліку парків, скверів та інших зелених зон Херсона”, який був затверджений Виконкомом Херсонської міськради 16 березня 2021 року № 92.

У списку 32 об’єкти: 7 парків, 21 сквер, 2 набережні, 1 зелена зона, 1 площа біля міськради.

Парки: не вистачає п’ять парків, які значаться за документами. Кудись подівся парк “Дубки” (“Ювілейний”). 

Але далі більше: немає парку Шумського (фізично він ще існує). Не вказаний парк Нафтовиків, хоча за документами 2009 року парк є. Не вказаний парк “Ботанічний сад”. Немає дендропарку при Аграрному університеті. Разом – мінус П’ЯТЬ парків”, – повідомляє пан Білий.

Також з переліку зелених зон зникли сквер Тропіних, сквер “Суднобудівників”, сквер “Святотроїцький”, сквер “Лідії Чорноостровець”, сквер “Успенський” та  сквер “Павловський”.

Стурбовані представники громадскості надіслали міському Голові листа із вимогою виправити помилку та включити парк “Дубки” (“Ювілейний”) до переліку парків та скверів Херсону.

“Звернення Громадської Платформи Херсона до міського голови щодо ситуації з парком «Дубки» (старі назви «Ювілейний» та «50 років Жовтня»), який, з незрозумілих причин, не був включений в перелік парків, скверів та зелених зон нашого міста, який був затверджений рішенням виконкому Херсонської міської ради, хоча має більше ніж 70-річну історію та є єдиним парком Північного селища нашого міста”, – йдеться в Зверненні.