Будівництво житла для ВПО на Херсонщині гальмується через пандемію

04 Березня 2021, 12:43

Проект про побудову Республікою Туреччиною житлового містечка в Херсонській області для ВПО з території тимчасово окупованого Криму загальмувався через пандемію COVID-19. 

Про це під час зустрічі з головою делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні мадам Флоранс Жіллет повідомив Голова ХОДА Сергій Козир. 

“Учасники зустрічі акцентували увагу на проблемних питаннях внутрішньо переміщених осіб. Це питання сьогодні активно обговорюється і на рівні центральної виконавчої влади.

Очільник області нагадав, що під час свого першого візиту до Туреччини, у лютому 2020 року, Президент України Володимир Зеленський повідомив, що на Херсонщині планується будівництво містечка для 500 родин переселенців з Криму та Сходу країни. Таке житло будуватимуть у Херсоні та Генічеську.

На жаль, пандемія коронавірусу внесла свої корективи у цей проєкт, проте команда облдержадміністрації підготувала всі необхідні документи для його реалізації“, – повідомляє пресслужба ХОДА.

Раніше Сергій Козир повідомляв, що питання з житловим комплексом для переселенців мало було  вирішитися протягом 2020 року.

Подробиці щодо будівництва житла для переселенців в Херсонській області у відео за посиланням.