Асканійська сільська рада отримала допомогу від програми «U-LEAD з Європою»

29 Березня 2021, 14:43

Асканійська селищна рада в рамках програми «U-LEAD з Європою» отримала меблі і обладнання, необхідні для модернізації центру адмінпослуг.

Відділ із забезпечення діяльності Центру надання адміністративних послуг Асканія-Нова селищної ради в рамках Програми «U-LEAD з Європою» нещодавно отримав офісні меблі, дитячий куточок, пеленальний стіл, комп’ютерну техніку та програмне забезпечення, а також стенди, вивіски, вказівники, обмежувальні стрічки на загальну суму 14261 євро.

Про це повідомляє Асканійська селищна рада. 

Асканійська селищна рада є однією із 134 учасниць 3-го раунду Програми «U-LEAD з Європою». Між селищною радою  та Програмою «U-LEAD з Європою», яка фінансується Шведським агентством міжнародного розвитку «Sida» щодо створення та модернізації центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), була підписана  Угода про партнерство (№ 671 від 18 лютого 2020 року), невід’ємною складовою якої є Технічне завдання, яке визначає обов’язки кожної сторони проекту та термінів їх реалізації.

Відповідно до Технічного завдання, селищна рада Асканії-Нова проводить ремонтні роботи для розташування ЦНАП в приміщенні  на першому поверсі  адміністративної будівлі селищної ради, яке повинно відповідати вимогам відкритого простору.

У рамках проєкту, спеціалісти Програми неодноразово відвідали громаду, підготували технічне завдання на модернізацію ЦНАПу.

Модернізація передбачала навчання персоналу, підвищення його кваліфікації, допомога у роботі з мешканцями громади, матеріальну допомогу (меблі для облаштування робочих місць персоналу ЦНАП та місць для відвідувачів, офісна техніка, програмне забезпечення), встановлення спеціалізованого обладнання.

Відтак, у громаді проведено навчальні тренінги третього раунду Фази Впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг, зокрема щодо особливостей надання окремих адміністративних послуг та їх груп, ділової етики та взаємодії з відвідувачами ЦНАПу, щодо ґендерних питань у контексті надання адміністративних послуг, технології розв’язання конфлікту, питання вузької спеціалізації.

17-18.03.2021 року Відділ із забезпечення діяльності ЦНАП Асканія – Нова селищної ради в рамках Програми одержав офісні меблі, дитячий куточок та пеленальний стіл на суму 3950.25 євро (Три тисячі дев’ятсот п’ятдесят євро 25 центів).

Отримано, комп’ютерну техніку та програмне забезпечення на суму. 9751.80 євро (Дев’ять тисяч сімсот п’ятдесят одна євро 80 центів) а також стенди, вивіски, вказівники, обмежувальні стрічки на суму 558.98 євро (П’ятсот п’ятдесят вісім євро 98 центів).

Покращення якості надання адміністративних послуг є одним із ключових елементів успішного процесу децентралізації в громаді.  Асканія – Нова селищна рада спільно з партнером – Програмою «ULEAD з Європою» створюють усі необхідні заходи для покращення матеріально-технічного стану приміщень ЦНАП, в яких мешканцям громади будуть надавати широкий спектр адміністративних послуг.