Аграріям обіцяють фінансову підтримку в розмірі 4,5 мільярда гривень

29 Березня 2021, 13:35

Як доповіла в. о. директора Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення ОДА Маргарита Степанова, у 2021 році на підтримку АПК із загального фонду державного бюджету виділено 4,5 млрд. грн. Окрім того, програми державної фінансової підтримки розділені на дві частини – вже діючі та нові.

Про це Степанова повідомила під час селекторної наради в ХОДА.

“Традиційні державні програми підтримки агросектору, які діяли у 2020 році та вже довели свою економічну ефективність, із загальним бюджетом в 4 млрд грн. Також до вже існуючих програм додалися нові з бюджетом в 500 млн. грн. Особливо приємно, що саме херсонські аграрії демонструють свою активність та зацікавленість щодо участі в державних програмах. Це, зокрема, програма з часткової компенсації вартості техніки та обладнання, а також програма підтримки шляхом здешевлення кредитів”, – зазначила Степанова.

“Особливо приємно, що саме херсонські аграрії демонструють свою активність та зацікавленість щодо участі в державних програмах. Це зокрема, програма з часткової компенсації вартості техніки та обладнання, а також програма підтримки шляхом здешевлення кредитів”, – зазначив на своїй сторінці у Фейсбук очільник області Сергій Козир. 

Також пані Степанова підкреслила, що за минулі роки накопичено позитивний досвід співпраці Департаменту з сільськими та селищними радами, ОТГ та РДА щодо роз’яснень умов отримання державної фінансової підтримки. Ефективно працювали у цьому напрямку Білозерська РДА, Голопристанська РДА та Новотроїцька РДА.