За січень адмінмежу з ТОТ АР Крим перетнуло більше 20 тисяч осіб

02 Лютого 2021, 12:27

Контрольні пункти в’їзду-виїзду на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом продовжують функціонувати в штатному режимі з дотриманням вимог карантинних правил. За січень пасажиропотік через тимчасову адміністративну межу склав більше 20 тисяч чоловік. 

Про це повідомляють в ДПСУ.

У січні 2021 року адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом в обох напрямках перетнули 21402 громадянина та 2688 транспортних засобів.  

П’ятьом громадянам України та одному іноземцю прикордонники відмовили у пропуску та виявили 63 громадянина, які порушили порядок виїзду на тимчасово окуповану територію АР Крим та виїзду з неї”, – йдеться у повідомленні.

На КПВВ “Чонгар” та “Каланчак”  з середини січня відбувається безкоштовне тестування на антиген COVID-19.

 На ранок 2 лютого жодного хворого при перетині адмінмежі виявлено не було.

Про це кореспондентам IPC-Херсон повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Віктор Короленко.

“На сьогоднішній ранок загалом виконано 168 експрес-тестів на COVID-19. За минулу добу ця цифра складає 39. Щодо позитивних тестів: я не знаю чому, але поки на КПВВ жоден тест не дав позитивний результат на коронавірус. Тестів на обидвох пропускних пунктах вистачає. Зараз ми використали 170 тестів, а виділено на кожне КПВВ по тисячі, тобто запас там є”, – повідомив Короленко.

Як повідомлялось раніше, на контрольно-пропускних пунктах “Чонгар та “Каланчак” розпочалось тестування на антиген коронавірусу. Ця процедура є добровільною та безкоштовною. Про те, які саме категорії громадян можуть розраховувати на експрес-тестування, під час брифінгу повідомив Перший заступник Голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій. 

“На КПВВ “Каланчак” та “Чонгар”  проводять безкоштовне тестування на антиген коронавірусу особам таких категорій:

  • особам, які відмовляються підключатися до додатку “Дій вдома”;
  • особам, мобільні пристрої яких мають застарілі моделі та не підтримують додаток “Дій вдома”;
  • особам, що мають підвищену температуру та підозру на коронавірус”, – розповів Бутрій.