З початку експрес-тестування на КПВВ “Чонгар” та “Каланчак” жодного хворого на COVID-19 не виявлено

02 Лютого 2021, 12:22

З середини січня на КПВВ “Чонгар” та “Каланчак поводяться безкоштовні тести на визначення антигену  COVID-19. На ранок 2 лютого жодного хворого при перетині адмінмежі виявлено не було.

Про це кореспондентам IPC-Херсон повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Віктор Короленко.

“На сьогоднішній ранок загалом виконано 168 експрес-тестів на COVID-19. За минулу добу ця цифра складає 39. Щодо позитивних тестів: я не знаю чому, але поки на КПВВ жоден тест не дав позитивний результат на коронавірус. Тестів на обидвох пропускних пунктах вистачає. Зараз ми використали 170 тестів, а виділено на кожне КПВВ по тисячі, тобто запас там є”, – повідомив Короленко.

Як повідомлялось раніше, на контрольно-пропускних пунктах “Чонгар та “Каланчак” розпочалось тестування на антиген коронавірусу. Ця процедура є добровільною та безкоштовною. Про те, які саме категорії громадян можуть розраховувати на експрес-тестування, під час брифінгу повідомив Перший заступник Голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій. 

“На КПВВ “Каланчак” та “Чонгар”  проводять безкоштовне тестування на антиген коронавірусу особам таких категорій:

  • особам, які відмовляються підключатися до додатку “Дій вдома”;
  • особам, мобільні пристрої яких мають застарілі моделі та не підтримують додаток “Дій вдома”;
  • особам, що мають підвищену температуру та підозру на коронавірус”, – розповів Бутрій.

Представник омбудсмена в ТОТ АР Крим Ірина Верігіна здійснила перевірку ситуації з безкоштовним тестуванням на антиген коронавірусу на КПВВ “Чонгар”. За її словами, процес тестування проходить з певними порушеннями.

Про це повідомила сама Верігіна у соцмережі. 

Метою візиту була перевірка дотримання прав осіб, які перетинають адміністративну межу з тимчасово окупованою територією АР Крим, під час проведення експрес-тестування на визначення антигену коронавірусу SARC-CoV-2 безпосередньо у сервісній зоні перед КПВВ «Чонгар».