Влада обіцяє не підвищувати ціну на тепло до кінця опалювального сезону

10 Лютого 2021, 11:46

 НКРЕКП, «Нафтогаз» та мери міст підписали Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води українцям.

Про це повідомляють в ХОДА.

Домовленостей щодо спільного Меморандуму, який регламентуватиме тарифи, в тому числі й на Херсонщині, було досягнуто у січні цього року під час наради  з питань тарифної політики у сфері централізованого теплопостачання під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

«Згідно з підписаним документом, до кінця опалювального сезону 2020-2021 років українці безперебійно отримуватимуть опалення. Вартість послуги постачання теплової енергії та гарячої води у багатоквартирні будинки протягом нинішнього опалювального сезону не зміниться», – зазначив т.в.о. Голови ХОДА Сергій Козир.

За словами Сергія Козиря, Меморандум також передбачає, що теплопостачальні підприємства гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла та постачання його у домівки громадян упродовж усього опалювального періоду 2020-2021 років.

«Для цих підприємств передбачені відстрочка оплати за природний газ та компенсація різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованою в тарифах за тепло», – зазначив Сергій Козир.