Вакцину від COVID-19 на Херсонщині очікують в середині лютого

03 Лютого 2021, 16:25

Перша партія вакцини від коронавірусу повинна з’явитися на Херсонщині вже за кілька днів. Пілотний вантаж  препарату “Pfizer” очікують в середині лютого. 

Про це кореспондентам IPC-Херсон розповів директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Віктор Короленко.

“Ми готуємось до цього дуже серйозно. Область готова – це я можу офіційно заявити. Логістику ми відпрацювали по проведенню щеплень від ковіда. Ми отримаємо в середині лютого 23 тисячі вакцин “Pfizer”. Перша хвиля надходжень буде розподілена по нашим опорним закладам, що надають допомогу хворим на COVID. Згідно постанови Кабмніу вакцину отримають опорні лікувальні заклади та сили ООС”, – зазначив Короленко.

За словами, Короленка вакцину в Херсоні отримають обласна Інфекційна лікарня, лікарня імені Тропіних та лікарня імені Карабелеша. Також перша партія препарату буде передана до районів області та бригадам швидкої допомоги.

“Від моменту надхоженя до нас вакцини у нас є 5 днів на її реалізацію, тобто використання. Адже після її розморозки кінцевий термін її зберігання саме 5 днів. Списки на вакцинацію ми зараз готуємо.  Вже підготовано 44 кабінета для щеплень та 11 мобільних бригад. Чому ми підготували бригади до надходження вакцини? – Бо зазвичай війська готують задовго до того, як видають їм зброю”, – підсумував Віктор Короленко.

Коментар нашому виданню Короленко дав під час передачі 2000 захисних костюмів херсонським медикам. Кошти на придбання цього захисного обланання були зібрані завдяки діяльності місцевих меценатів та міжнародних донорів. Подробиці у відео.