Вакцинація проти COVID-19 в Україні має розпочатися вже наступного тижня

10 Лютого 2021, 10:20

Днями Україна відкриє власний інформаційний портал МОЗ для запису на вакцинацію проти COVID-19, перший етап якої розпочнеться вже за тиждень. Він розпочнеться згідно Дорожньої карти вакцинації, яка є важливим елементом стратегії успішного протистояння пандемії коронавірусної хвороби.

Про це під час брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

“Ми маємо усвідомити: вакцинація — це своєрідна страховка життя від летальних наслідків хвороби. Держава  зі свого боку робить все можливе, аби забезпечити українців якісною, ефективною та безкоштовною вакциною. Записатися на отримання щеплення можна буде найближчими днями через зручний інформаційний портал, а також через інші веб-портали електронних медичних інформаційних систем, через сімейного лікаря або контакт-центр МОЗ,” – пояснив Максим Степанов.

За всю програму вакцинації від COVID-19 в Україні відповідає заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний державний санітарний лікар — Віктор Ляшко. Він очолює групу, яка відповідає за технічне виконання процесів вакцинації безпосередньо. Його завдання — організація безперебійного процесу вакцинації, питань її безпечності. Це зазначено в Дорожній карті вакцинації проти COVID-19 та затверджено відповідним наказом. За своєчасне постачання вакцин відповідає заступник міністра з питань євроінтеграції Ігор Іващенко.

“Будь-яка вакцина, якщо вона реєструється в нашій країні – це вакцина, яка розроблена згідно міжнародних медичних стандартів, пройшла доклінічний етап випробувань на безпечність застосування і далі – три етапи клінічного випробування. Це та вакцина, яка зареєстрована і визнана у світі”, – наголосив очільник МОЗ.