В центрі Херсона поліція підірвала підозрілий предмет, схожий на бомбу

12 Лютого 2021, 14:44

11 лютого, пізно ввечері в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував 55-річний житель обласного центру. Чоловік повідомив, що в районі перехрестя пр-ту Ушакова та вул. Пугачова біля входу до однієї з банківських установ лежить підозрілий предмет. На місце терміново виїхали слідчо-оперативна група Херсонського районного управління поліції, спеціалісти-вибухотехніки обласного главку поліції, екіпажі патрульної поліції. 

Про це повідомляють в Нацполіції.

Нижня його частина за зовнішніми ознаками нагадувала обмотану в папір протитанкову міну. За своєю кваліфікацією такі предмети відносяться до таких, що підлягають негайному знешкодженню на місці, що й було зроблено зарядом малої потужності без загрози спричинення будь-яких ушкоджень громадянам, які мешкають поблизу місця події.

Під час огляду залишків знешкодженого предмету було встановлено, що реальної загрози він не становив та вибухонебезпечних елементів в собі не містив.

Херсонський політик Віталій Богданов повідомив, що “знайдений пакунок правоохоронці знищили шляхом підриву на місці, з’ясовано, що у пакунку знаходилася настільна лампа, та лист його зміст аналізують … В листі на російською мова йшла про бойові дії на Сході України”.

Богданов опублікував прямі  цитати з листа, що написав псевдомінер: «Просто жалко этих малолеток», «сколько можно можно нас убивать? С вашим перемирием?». Зміст послання аналізують правоохоронці.