В ХОДА обіцяють моніторити якість харчування в шкільних закладах

08 Лютого 2021, 13:13

Сьогодні на традиційній селекторній нараді розглянули питання створення на Херсонщині належних умов для безпечного харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

Про це повідомляють в ХОДА.

Т. в. о. голови облдержадміністрації Сергій Козир наголосив, що забезпечення повноцінного, якісного та збалансованого харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти Херсонщини – це пріоритетне завдання для команди облдержадміністрації. 

“Ми відповідальні за те, аби наші діти у закладах освіти харчувалися безпечно. Тож облдержадміністрацією спільно Держпродспоживслужбою буде розроблено дорожню карту впровадження обласного моніторингу якості продуктів харчування. Завдяки цьому ми зможемо скласти реальну картину, щодо якості харчування дітей”, – зазначив Сергій Козир.

В області діє програма «Дітям Херсонщини – безпечне харчування», впровадження якої заплановане на період з 2020 по 2022 роки.

У рамках Програми організовується харчування за рахунок бюджетних коштів для всіх учнів 1-4 класів й для дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції на сході України та ООС. Наразі, згідно результатам аналізів статистичних даних, повною мірою це забезпечено лише у м. Гола Пристань, Херсоні, Херсонському й Генічеському районах, Мирненській, Музиківській, Тавричанській, Білозерській, Іванівській, Любимівській, Костянтинівській, Новорайській ОТГ. Там  безкоштовні гарячі сніданки отримують 20 688 учнів початкових класів.

В інших населених пунктах області безкоштовне харчування отримують лише учні початкових класів окремих категорій. Зокрема,  діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей, діти учасників бойових дій. А тому головам ОТГ рекомендовано розробити та затвердити відповідні програми й забезпечити виконання завдань обласної програми в повному обсязі, спрямувавши фінансові ресурси на організацію харчування всіх учнів початкових класів.