В Херсоні відбулась прем’єра лялькової вистави, що покликана змінити ставлення до ромів у суспільстві

02 Лютого 2021, 13:40

Вже другий творчий етап нового продукту ромської культури, у рамках якого створено лялькову виставу «Чарівна скрипка»,  представила  Міжнародна громадська ромська організація «КЕТАНЕ».

Про це повідомляють в ХОДА.

Вистава має на меті сприяти утвердженню позитивного образу представників ромської національності серед дітей та допоможе виховати повагу до культури ромів.
” Головною метою  цієї вистави є формування у суспільстві позитивного ставлення до ромів. Зараз ми відчуваємо великий негатив, спрямований на наш народ. Більшість наших співвітчизників дискримінують ромів в певних моментах. Причиною цього – не знання нашої історії, традицій та вірувань. Чим більше дорослих та дітей зрозуміють нашу культуру , тим позитивніше будуть ставитись до ромів загалом,”- розповідає Голова ромської організації “КЕТАНЕ” Юрій Іваненко.
Першу в Україні виставу, створену у співпраці державного театру й ромської громадської організації, глядачі Херсонщини мали змогу побачити у 2019 році. Наразі ж жителям області пропонують переглянути другу спільну виставу, у якій тема ромської культури, звичаїв і історії народу розкривається більш детально.
 Прем’єра вистави “Чарівна скрипка” відбулась 30 січня в приміщенні Херсонського театру ляльок.
Дійство також транслювалось онлайн. З виставою можна познайомитись за посиланням.