В Херсоні до Дня спротиву окупації Криму стратили опудало Путіна

26 Лютого 2021, 14:40

Близько двох сотень активістів зібрались на головній площі міста Херсона, щоб відзначити День кримського спротиву російській окупації. Акція супроводжувалась показовою стратою опудала президента РФ Володимира Путіна та спаленням російського триколору у формі “матрьошки”.

Про це з місця події повідомляють кореспонденти IPC-Херсон.

До акції долучились представники Нацкорпусу, херсонської Самооборони та Меджлісу кримськотатарського народу.

Херсонщина у 2014 стала на шляху російських окупаційних військ. Ось вже сім років ми з вами живемо на адмінмежі з тимчасово окупованими територіями під прицілом військ агресора. Сьогоднішня наша акція повинна довести ще раз – ми за український Крим без російської окупації. Херсонщина залишається перепоною подальшому розповсюдженню “руського міра”. Так було і буде надалі”, – зазначила під час акції керівник херсонської Самооборони Інна Усачова.

“26 лютого, на мій погляд, одна з ключових дат в нашій сучасній історії, бо в цей день у 2014 році об’єднались всі кримчани, що бачили своє майбутнє в Україні. Саме в цей день сім років тому зібрались тисячі людей на мітинг на підтримку територіальної цілісності нашої держави. І через це Верховна Рада Криму не зуміла прийняти рішення, яке б дозволило російській окупаційній владі легітимізувати захоплення півострову. Саме тому цей день увійшов в історію як “День спротиву”, – розповів нашим кореспондентам Ібрагім Сулейманов, директор з розвитку благодійної організації “Куреш”.

Офіційна влада в обличчі т.в.о. Голови херсонської обласної адміністрації, в свою чергу, до активістів вийшла, та трималась осторонь. Щоправда, по закінченні дійства, пан Козир дав невелику прес-конференцію вже в приміщенні ОДА.

Представники Нацкорпусу так прокоментували ідею з опудалом Путіна: “Ми, молодь Херсона, сьогодні вирішили нагадати всьому світу, що Крим є територією саме України та що наша держава є соборною та цілісною. Ми нагадуємо президенту країни-агресора його місце, і якщо він збирається продовжити свою агресивну політику, то в Херсоні на нього очікує виключно такий результат”, – зазначив активіст Микита Тютюнник.