В Херсоні активісти збирають підписи під петицією про захист безпритульних котів

17 Лютого 2021, 12:57

Херсонські зоозахисники вимагають визнати котів частиною екосистеми нашого міста. За їх словами, це захистить чотирилапих від жорстокого поводження та допоможе їм вижити в морози.

Збір підписів під петицією розпочала херсонка Римма Бараненко. 

“Цивілізовані міста України: Львів, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Рівне, Полтава та Київ визнали котів частиною екосистеми міста і офіційно заборонили замуровувати підвали, щоб тварини взимку не загинули. В цих містах визнали, що вуличні коти корисні для міста, адже проводять дератизацію – скорочення популяції шкідливих та небезпечних гризунів. Отже, їх необхідно берегти, а кількість контролювати виключно гуманними методами.

Також в петиції зразка Львова і Запоріжжя є пункт про заборону вилову котів. В Херсоні такий вилов комунальними службами масово не проводився, але ідеї про це були (навіть клітки планували закупати). Щоб упередити виникнення нових ідей – треба окремо прописати в ухвалі міської ради про заборону вилову крім необхідності стерилізації та випадків хвороби тварин”, – зазначає пані Римма.

Щоб донести свій меседж до влади активісти організували збір підписів під петицією в режимі онлайн. 

“З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження, необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Херсон та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства.

Слід дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони виконують вкрай важливу функцію природньої дератизації – знищення гризунів, які є рознощиками багатьох інфекцій. Водночас, слід приділити увагу питанню їхнього розмноження, а саме проведенню заходів з гуманної біостерилізації, вакцинації, реєстрації та облаштування домівок”, – йдеться в петиції.

Зараз петиція набрала 60 пілписів з 250 потрібних. Для того, щоб долучитися та підписати цей документ Вам потрібно перейти за посиланням.