Суд переніс розгляд справи підозрюваної у держзраді херсонки

18 Лютого 2021, 16:46

Херсонський міський суд переніс засідання у справі над підозрюваною в державній зраді керівницею проросійської організації Тетяною Кузьмич на 18 лютого через відсутність її адвокатів.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Херсон”.

Обвинувальний акт направлено до суду і сьогодні мало відбутися підготовче засідання. За клопотанням прокуратури пiдозрюванiй будуть надані державні захисники, якщо її власні не з’являться.

«19 лютого закінчується термін дії обмежень, покладених на Кузьмич, тому в разі неявки її захисників на розгляд справи, ми вносимо клопотання про залучення до її захисту державних адвокатів», – заявив “IPC-Херсон” Дмитро Бондар, прокурор відділу Херсонської обласної прокуратури.

Кузьмич аргументувала відсутність своїх адвокатів поганою погодою. Від подальших коментарів вона відмовилася.

Херсонська обласна прокуратура затвердила і направила до Херсонського міського суду обвинувальний акт щодо Тетяни Кузьмич, яка очолює ГО «Російська національна громада  “Русич””та раніше викладала в Херсонській академії неперервної освіти.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Управління СБУ в Херсонській області під процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури.

Як повідомлялося 5 жовтня 2020 року, затримана в серпні за підозрою в державній зраді Тетяна Кузьмич вийшла з СІЗО Херсона під заставу в 530 тис. грн.

Її адвокат не назвала благодійників, які внесли заставу.