Прикордонники виявили на КПВВ “Чонгар” особу, що перебуває у розшуку

17 Лютого 2021, 13:35

17 лютого до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар» прибув громадянин України, який направлявся з території тимчасово окупованого Криму на материкову частину України. Під час перевірки документів прикордонники встановили, що громадянин, у відповідності до бази даних, знаходиться у розшуку за ч. 2 ст. 367 ККУ «Службова недбалість».

Про це повідомляють в ДПСУ.

За  даним фактом прикордонники проінформували представників Національної поліції та передали порушника правоохоронцям.

Завдяки ефективній роботі фахівців прикордонного контролю протягом минулого року вдалося виявити 18 осіб, які знаходились в розшуку за вчинення злочинів.

Також повідомляться, що за минулий 2020 рік, прикордонники Херсонського загону зафіксували 620 випадків порушення громадянами встановлених режимних правил в межах контрольованих прикордонних районах Херсонської області. Здебільше, громадяни порушують порядок виходу маломірних плавзасобів та перебувають у контрольованому прикордонному районі без документів.


Прикордонний режим в межах Херсонської області діє в Генічеському, Голопристанському, Каланчацькому, Скадовському, Чаплинському та Новотроїцькому
райони. Цей режим регламентує правила в’їзду, тимчасового перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб, проведення робіт, облік та тримання
маломірних суден та інші питання, передбачені Постановою Кабінету Міністрів України от 27.07.1998 р. №1147 «Про прикордонний режим».