Порядок дотримання правил карантину сьогодні будуть контролювати 50 патрулів

20 Лютого 2021, 13:46

Сьогодні, за ініціативи керівництва обласного главку поліції, в обласному центрі проводяться додаткові посилені заходи по запобіганню поширення вірусу Ковід-19. До складу патрулів увійшли працівники поліції, військовослужбовці Національної гвардії, представники державної служби з надзвичайних ситуацій, держпродспоживслужби, цивільного захисту та громадських формувань. 

Про це повідомляють в Нацполіції. 

З цього приводу на набережній парку «Слави» відбувся загальний розвід. В ході інструктажу начальник Херсонського районного управління поліції Олександр Говорун нагадав присутнім основні напрямки протиепідеміологічних заходів та звернув увагу, що сьогоднішнє відпрацювання це не каральна «акція», а метою проведення рейдів є профілактика правопорушень та роз’яснення громадянам про необхідність дотримання карантинних вимог задля особистої безпеки та збереження здоров’я.

За словами начальника управління превентивної діяльності обласного главку поліції В’ячеслава Шинкарьова, в проведенні заходів задіяні 100 поліцейських з числа працівників апарату главку, херсонських підрозділів поліції, обласних управлінь поліції охорони та патрульної поліції.

В патрулюванні також задіяні 60 військовослужбовців Нацгвардії, один розрахунок рятівників, 25 представників недержавних охоронних фірм, співробітники держпродспоживслужби та облдержадміністрації.

Загалом створено майже 40 піших патрулів та 10 автопатрулів, які вийшли на маршрути по всіх мікрорайонах міста. Окрім перевірок дотримання карантинних вимог, поліцейські також виконуватимуть й свої безпосередні обов’язки щодо реагування на правопорушення, попередження скоєння злочинів та їх розкриття.

Як повідомлялось раніше, на сьогоднішній день на території області в рамках цієї програми “Безпечне місто  встановлено 73 відеокамери: 63 камери працюють в м. Херсоні, 7 в м. Каховка, 2 в Скадовську та 1 камера в Білозерці. Працівники поліції мають можливість в режимі реального часу в автоматичному режимі здійснювати реєстрацію події та невідкладно направляти найближчий наряд поліції. Це забезпечує максимальну швидкість реагування на подію, яка трапилась в тому чи іншому населеному пункті