Поліцейські на Херсонщині протягом минулого тижня склали 247 адмінпротоколів за порушення карантину

22 Лютого 2021, 14:00

Рейдові групи з числа поліцейських, представників держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування перевіряють на дотримання карантинних вимог об’єкти сфери обслуговування, транспорт та інші місця, де масово збираються громадяни.

Про це повідомляють в Нацполіції. 

За словами заступника начальника обласного главку поліції Дениса Захарченка, 19 лютого, за ініціативи керівництва обласного главку поліції в обласному центрі проводились додаткові посилені заходи по запобіганню поширення вірусу COVID-19.

Метою такого заходу була профілактика правопорушень та роз’яснення громадянам про необхідність дотримання карантинних вимог задля особистої безпеки та збереження здоров’я. Але, незважаючи, що захід носив профілактичний характер, в цей день поліцейські все-таки винесли 50 постанов громадянам, які категорично відмовлялись одягати захисні маски в громадських спорудах і будівлях.

Загалом, протягом останніх семи днів поліцейські Херсонщини склали 247 адміністративних матеріалів, з яких 10 протоколів за ч.1 ст.44-3 КУпАП, за що передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень, та винесли 237 постанов на місці за перебування в громадських будівлях та транспорті під час карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту за ч.2 ст. 44-3 КУпАП, за що передбачено штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.

Як повідомлялось раніше, за ініціативи керівництва обласного главку поліції, в обласному центрі проводяться додаткові посилені заходи по запобіганню поширення вірусу Ковід-19. До складу патрулів увійшли працівники поліції, військовослужбовці Національної гвардії, представники державної служби з надзвичайних ситуацій, держпродспоживслужби, цивільного захисту та громадських формувань.