Олександр Паливода йде з посади Начальника Держгеокадастру області

12 Лютого 2021, 17:17

Начальник Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Олександр Паливода звільняється з посади. 

Про це сам Паливода написав в соцмережі. 

“Сьогодні останній день на посаді начальника Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області…

Можу сказати, що попри сильну протидію, яка спостерігалася протягом трьох останніх місяців (брудні статті, ганебні вчинки, погрози та інше) я виконав взяті на себе зобов’язання щодо передачі земель громадам.

Тепер право розпоряджатися землями належить саме їм, і це є великою відповідальністю у ефективності та прозорості використання земельних ресурсів, плануючи подальший розвиток своїх громад”, – заявив Паливода.
 Перебуваючи на посаді, Паливода, починаючи з листопада 2020, забезпечував передачу земельних ділянок с/г призначення державної власності у комунальну власність територіальним громадам.
Діяльність очільника Держгеокадастру підтримували не всі. Як писалось раніше, досить оригінальну акцію намагався здійснити невідомий біля приміщення Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області. З криком: “Землю вкрали!” молодий чоловік підпалив собі ноги. Вогонь одразу загасили. Інші невідомі зафільмували цей інцидент.
Сам Паливода назвав цей випадок провокацією.
До того, як очолити Держгеокадастр, Олександр Паливода довгий час обіймав посаду Директора Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської обласної державної адміністрації.