На острові Джарилгач провели перепис диких тварин

20 Лютого 2021, 14:34

Фахівці Скадовської районної державної лікарні ветеринарної медицини взяли участь у проведенні щорічного зимового обліку диких тварин та птахів (олень, лань, муфлон, заєць русак, фазан, лисиця, єнотовидний собака, сіра ворона, сіра куріпка) на острові Джарилгач у складі комісійного виїзду з представниками ДП «Скадовського досвідного лісомисливського господарства».

Про це повідомляють в Держспоживслужбі. 

Обстеження з підрахунком проводилось методом «маршрутного обліку», проводився об’їзд території зі сходу на захід по південній частині острова та з заходу на схід по північній частині. Під час обстеження трупів та хворих тварин та птиці не виявлено.
За результатами таксації нараховано:
оленя благородного – 188 голів,
лані – 154 голови,
муфлона – 251 голова,
зайця русака – 260 голів,
фазана – 416 голів,
лисиці – 46 голів,
єнотовидного собаки – 78 голів,
сірої ворони – 33 голови,
сірої куріпки – 91 голова.
Загальна площа обліку 8,658 тис.га. Під час обстеження перевірено наявність кормів – кормова база в достатній кількості.

Як повідомлялось раніше, Новокаховська місцева прокуратура звернулася до суду з позовною заявою про демонтаж тимчасових споруд, розташованих біля Маяка на острові Джарилгач. Прокуратура вимагає зобов’язати фізичну особу-підприємця демонтувати ці об’єкти.

Про це повідосляють в Херсонській обласній прокуратурі. 

Установлено, що в червні поточного року між державним підприємством «Скадовське досвідне лісомисливське господарство» та підприємцем укладено договір про використання рекреаційного пункту та надано дозвіл на використання корисних властивостей лісів у культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних цілях.