На мінера-жартівника поліція Херсонщини склала адміністративний протокол

13 Лютого 2021, 15:09

В Новотроїцьке відділення поліції зателефонувала диспетчер районної служби «103». Медпрацівник розповіла, що до них надійшов дзвінок від чоловіка, який в анонімному режимі повідомив, що підірве в квартирі 2 балони з газом. Впродовж декількох хвилин поліцейські встановили особу абонента, який зателефонував на «103». Він розповів, що таким чином пожартував. Відтепер правопорушнику загрожує адміністративна відповідальність.

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Поліцейські встановили, що з номера, з якого телефонували в службу «103», в поліцію раніше вже надходили виклики. Їх здійснював 30-річний мешканець с. Чкалове. Кожного разу він перебував в стані сп’яніння. Подальшими перевірками встановлювалося, що уся надана ним інформація про начебто скоєння проти нього протиправних дій виявлялася вигаданою.

Як розповів заступник начальника місцевої поліції Євген Басов, за місцем проживання чоловіка негайно виїхала група швидкого реагування підрозділу. Він знаходився вдома та знов перебував у нетверезому стані. Правоохоронці оглянули квартиру та з’ясували, що ніяких газових балонів в його помешканні немає.

Чоловік підтвердив, що робив повідомлення про газові балони зі свого телефона. В своє виправдання він пояснив правоохоронцям, що таким чином пожартував.  На правопорушника поліцейські склали адміністративний протокол за ст.183 КУпАП «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб». Крім того поліцейські мають намір звернутися до лікарів щодо можливості проведення спеціалізованого обстеження вказаного громадянина.

Як повідомлалося раніше, Херсонську гімназію №6 анонімно мінували протягом 5 днів поспіль, починаючи з 16 листопада. З того дня правоохоронці кожного дня були змушені проводити евакуацію персоналу та учнів навчального закладу, щоб перевірити повідомлення.