На КПВВ “Каланчак” прикордонників знову намагались спокусити хабарем

18 Лютого 2021, 16:37

18 лютого до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак» прибув громадянин України, який направлявся з окупованого півострова на материкову частину України. Під час проходження паспортного контролю хлопець намагався домовитися з прикордонниками, аби ті без документів пропустили його дівчину.

Про це повідомляють у ДПСУ.

За безперешкодний пропуск молодик запропонував прикордоннику кошти у розмірі 50 доларів США.

Військовослужбовець від неправомірної винагороди відмовився та повідомив співробітників Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Треба зазначити, що пропозиції хабара прикордонникам на тимчасовій адмінмежі з АРК , на жаль, розповсюджена практика.

Так, 20 жовтня до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар» прибув громадянин України, мешканець Криму, який направлявся з материкової частини України на окупований півострів. Під час перевірки документів прикордонники встановили, що громадянин порушив статтю 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей».

За безперешкодний пропуск через адмінмежу та не притягнення до адміністративної відповідальності він запропонував військовослужбовцям кошти у розмірі 1000 гривень.