На Херсонщині місцеві “лісоруби” знеструмили півсела

17 Лютого 2021, 15:01

В зимовий період активізуються дії лусорубів-профанів, що пиляють деревину з метою надалі використати її як пальне. Дуже часто такі дії призводять до зайвого клопоту для енергетиків та знеструмлення цілих населених пунктів. 

Про це повідомляють в Херсонобленерго.

“Через підпил дерев в селі Широка Балка,  обірвались електричні дроти. Так звані «лісоруби» пиляли дерева поблизу електромереж, а їх падіння на дроти і зумовило знеструмлення домоволодінь. Недобросовісні громадяни, беручи до рук пилки, ставили в пріоритет лише власні потреби.

Внаслідок такого неподобства  частина населення села залишилась на певний час без електропостачання.

Бригада енергетиків у негоду оперативно виїхала на місце пригоди та ліквідувала наслідки.

Наразі, правоохоронцями проводяться слідчі дії та встановлюються всі обставини.

Як повідомлялось раніше, за2020  рік на території Херсонської області водіями автотранспортних засобів скоєно понад 70 дорожньо-транспортних пригод, в яких пошкоджено енергообладнання.

Сума збитків, завданих в результаті ДТП, становить майже 350 тисяч гривень.

Через наїзд на опори ліній електропередач відбувається відключення електропостачання. Без електроенергії залишаються не лише приватні будинки, але й соціально важливі об’єкти – лікарні, дитячі садки, школи, промисловість.

За кожним фактом пошкодження опор та ліній електропередач спільно з працівниками поліції проводиться перевірка. Адже будь-яке втручання в електропостачання населених пунктів розцінюється як замах на енергобезпеку регіону.