На честь Дня спротиву окупації перед ХОДА підняли кримськотатарський прапор

26 Лютого 2021, 19:22

Сьогодні у знак єдності з кримськотатарським народом над центральною площею Херсонщини замайоріло два прапори: український та кримськотатарський. 

Про це повідомляють в ХОДА.

26 лютого 2014 року – переламний день в історії Криму. Цього дня, сім років тому, в Сімферополі пройшов багатотисячний мітинг кримських татар і проукраїнських активістів, які виступили під стінами Кримськотатарського парламенту на підтримку цілісності та єдності України.

Вони прийшли, аби виступити проти проведення позачергової сесії Верховної Ради Криму. Їм протистояв “беркут” та проросійські найманці, “експортовані” з Росії. Протистояння переросло в сутички, внаслідок чого загинуло двоє людей. Засідання Парламенту відбулося наступного дня, коли адмінбудівлю захопили російські військові.

Тож сьогодні у знак єдності з кримськотатарським народом над центральною площею Херсонщини замайоріло два прапори: український та кримськотатарський.

“Для Херсонщини питання Криму є надзвичайно важливим, адже наша область нерозривно пов’язана з тимчасово окупованим півостровом. Тому щиро дякую всім, хто працює задля того, аби наші державні прапори знову замайоріли на адмінбудівлях Сімферополя та Севастополя”, – наголосив т. в. о. голови облдержадміністрації Сергій Козир.

Голова Херсонського міського меджлісу кримськотатарського народу Ібрагім Сулейманов зазначив, що важливість заходів, які демонструють єдність українського та кримськотатарського народів, важко переоцінити.

“Кримськотатарський народ потерпів багато репресій від окупанта. Нам важливо про це говорити та пам’ятати, адже це надихає на перемогу. Особливо така підтримка дуже важлива для людей, які живуть в окупації”, – додав Ібрагім Сулейманов.