Інститут серця МОЗ допомогатиме розвивати систему трансплантації на Херсонщині

05 Лютого 2021, 13:13

В Україні щороку потребують трансплантації близько 5000 людей, серед них і жителі Херсонщини. Розвивати систему трансплантації лікарі нашої області будуть з підтримкою фахівців Інституту серця МОЗ. Відповідний меморандум підписали директор Департаменту здоров’я ОДА Віктор Короленко та генеральний директор ДУ «Інститут серця Міністерства охорони здоров’я України» Борис Тодуров.

Про це повідомляють в ХОДА.

 

Історія співпраці Інституту серця Міністерства охорони здоров’я України з профільними медзакладами Херсонщини триває майже 20 років. А вже відсьогодні співробітництво вийшло на новий рівень – на рівень трансплантології.

Борис Тодуров зазначив: «У березні Херсонська обласна клінічна лікарня має отримати ліцензію на проведення трансплантацій. І сподіваюся, що в цьому році ми зробимо мінімум 2 пересадки серця на базі лікарні. Запрошуємо до співпраці інші клініки Херсонщини».

За словами директора Департаменту здоров’я ОДА Віктора Короленка, підготовка до співпраці з Інститутом серця МОЗ розпочалася ще в травні минулого року. Проводилася навчальна робота з хірургами та іншими спеціалістами, дотичними до процесу трансплантології.

«Документ дає нам право та зобов’язує рухатися вперед для того, щоб пацієнти, які не мають можливості поїхати закордон для пересадки органів, отримали цю допомогу в Херсонській області», – наголосив Віктор Короленко.

Подякував за увагу до Херсонщини та співпрацю з нашими лікарями перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій: «Життя і здоров’я людей – це конституційна норма і пріоритет для роботи органів влади усіх рівнів. Наші фахівці мають  високий рівень, тому наше завдання створити в Україні такі умови, щоб люди лікувалися й працювали тут».