Інформацію про антиукраїнську діяльність радника мера Херсона перевірять в СБУ

01 Лютого 2021, 15:03

Депутати однієї з фракцій  Херсонської міської ради сьогодні подали звернення до СБУ в Херсонській області щодо перевірки інформації, яка з’явилася в ЗМІ з приводу радника-консультанта Херсонського міського голови Вейшторта Бориса Борисовича.

Про це повідомляє видання NovaMedia, з посиланям на сторінку у соцмережі  керівника фракції ЄС в Херсонській міській раді Івана Глухова.

“Сьогодні подали звернення до СБУ в Херсонській області щодо перевірки інформації, яка з’явилася в ЗМІ з приводу радника-консультанта Херсонського міського голови Вейшторта Бориса Борисовича. Адже Херсон та Херсонська область знаходиться на межі з тимчасово окупованої Автономною Республікою Крим і ми не можемо бути осторонь питань нашої національної безпеки”, – йдеться в повідомленні.

В Мережу також потрапили фото самого зверення депутатів. 

Поштовхом до звернення стала публікація матеріалу на сайті “МОСТ”, в якому викривається колишня антидержавницька позиція Вейшторта, зокрема визнання  окупації АР Крим.

Наприклад, у 2018 році Борис Вейшторт розповів пропагандистському радіо Міноборони РФ «Зірка» про те, як добре, що Росія будує Кримський міст.

А з 2015 року, маючи російське громадянство, пан Вейшторт активно провадив свій бізнес на території тимчасово окупованого півострова.

Проте, це не завадило Борису Вейшторту стати радником новообраного херсонського міського голови Ігоря Колихаєва.