Херсонський суд продовжив термін перебування під вартою колишньому заступнику начальника ГУ МВС України в АР Крим

04 Лютого 2021, 16:45

Херсонський міський суд продовжив термін утримання під вартою Миколи Федоряна. Колишній  заступник начальника ГУ МВС України в АР Крим пребуватиме під арештом до 4 квітня, з правом внесення застави.

Про це повідомляють з зали суду кореспонденти IPC-Херсон.

Суддя Дмитро Гонтар частково задовольнив вимогу прокуратури та продовжив термін арешту Федоряна до 4 квітня. Розмір застави визначено в сумі 21 мільйона 180 тисяч гривень.

В разі внесення застави на Федоряна будуть накладені певні обмеження. Так,  підозрюваний у державній зраді має відвідувати слідчого щопонеділка, повідомляти прокурора про зміну свого місця проживання та роботи, утримуватись від спілкування зі співробітниками “Нафтогазу” та не має право відвідувати території тимчасово окупованого півострова Крим. 

Засідання проходило в закритому режимі. Про це перед початком розгляду справи внесли клопотання представники Прокуратури АРК. Сам Федорян також наполягав на тому, щоб журналісти  покинули залу засідання, бо “тут  обговорюються процесуальні документи, які потім стають в інтернеті надбанням громадськості”. Від подальшого спілкування зі ЗМІ Федорян також відмовився. 

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань,  Федорян з березня 2019 року надавав допомогу окупаційним правоохоронцям, а саме «Службі захисту конституційного ладу Управління ФСБ РФ по Республіці Крим» в організації проведення ряду незаконних обшуків в домоволодіннях представників кримськотатарського народу, які зазнали переслідувань за нібито участь в організації «Хізб ут-Тахрір». Підозрюваний систематично забезпечував окупаційних правоохоронців транспортними засобами при проведенні обшуків, а також для конвоювання незаконно затриманих осіб в СІЗО і «Управління ФСБ РФ по Республіці Крим».