Херсонські прикордонники виявили водія, що доправляв пасажирів в Україну з території ОРДЛО

19 Лютого 2021, 15:12

Під час здійснення пропускних операцій на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом правоохоронці виявили незаконну поїздку п’ятьох громадян України, а також громадянина, який організував їхню подорож.
П’ятеро громадян України їхали з території тимчасово окупованого Криму на материкову частину України  автомобілем «Nissan» через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Чонгар».
В ході перевірки документів прикордонники Херсонського загону встановили, що всі вони незаконно потрапили на територію Криму з Російської Федерації. Також охоронці кордону з’ясували, що водій автомобіля організував та здійснив незаконне переправлення своїх пасажирів з тимчасово окупованої частини Донецької області до Російської Федерації і згодом через «керченський міст» до тимчасово окупованого Криму та на материкову частину України.
У його діях вбачаються ознаки вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», про що прикордонники повідомили представників Національної поліції та передали порушника правоохоронцям.
Ми вже повідомляли про незаконні перевезення на адміністративній межі  з тимчасово окупованої територією АРК. Так, між представниками Меджлісу та перевізниками навіть виник кофлікт, про який Ви можете дізнатись з відео за посиланням.