Херсон – одне з найгірших міст для IT-спеціалістів – всеукраїнський рейтинг від DOU

16 Лютого 2021, 13:05

Спеціалісти у сфері IT-технологій сформували рейтинг міст України, де комфортніше жити та працювати представникам їх спеціальностей. Херсон, як і сусідні Миколаїв та Запоріжжя, визнані найгіршими обласними центрами для розвитку IT-сфери. 

Фінальний звіт опубліковано на платформі DOU.

“Восени ми розпочали великий проєкт, щоб оцінити українські міста з погляду їхньої зручності для проживання ІТ-спеціалістів. Іншими словами, хочемо дати відповідь на питання: де в Україні айтішнику жити добре?

Якщо коротко, то найкомфортнішими є невеликі міста на заході України — наприклад, Івано-Франківськ, який очолив рейтинг. Але для побудови ІТ-кар’єри, схоже, все-таки потрібно мешкати у великих містах, а точніше — у Києві. Проте, можливо, найближчим часом ІТ-ринок трансформується, і тоді перваг у столиці залишиться ще менше.

 

Наше місто в цьому рейтингу займає переодстаннє місце. Гірше, ніж в Херсоні, IT-шники себе відчувають лише в Кропивницькому. 

Наднизька привабливість Херсона для представників IT- сфери пояснюється комлексом причин. Так, в нашому місті, на думку спеціалістів  DOU, найгірша ситуація з міським транспортом, що суттєво вливає на зручність проживання в ньому. “Пасуть задніх” також медичне забезпечення, розвиток IT-спільноти та доходи програмістів.

Підвищений рівень злочинності та посередній звязок з іншими містами України балів в цьому рейтингу Херсону також не додають.

“З велоінфрастуктурою все погано по всій Україні, окрім Вінниці. Загалом Вінниця у цій категорії посіла перше місце з високими оцінками зі всіх пунктів. Погані дороги й затори — проблема не тільки Києва, а й Чернівців (тут навіть нижчі оцінки, ніж у столиці), Одеси, Херсона та Львова. Якість громадського транспорту — теж велика проблема всієї країни”, – зазначають автори рейтунгу.

Серед позитивних моментів Херсона – лише гарна екологічна ситуація в регіоні. Наше місто за цим критерієм поступається лише Ужгороду.

 

Докладніше з дослідженням можна ознайомитись за посиланням.